Din order

 

Lichtmasten

Onze in Zweden geproduceerde conische polyester lichtmasten zijn geschikt voor de publieke omgeving waar veiligheid en architectuur belangrijk zijn, zoals woonwijken, parken, sportparken, parkeerterreinen, wandelpaden, golfterreinen en fietspaden.

Een lichtgewicht lichtmast van hoge kwaliteit

Alle lichtmasten worden geproduceerd bij ons moederbedrijf Formenta AB in Värnamo, Zweden. De productie vindt plaats in overeenstemming met ons kwaliteits- en milieumanagement systeem. In vergelijking tot conventionele lichtmasten in aluminium of staal wegen onze composiet lichtmasten tot 70% minder, roesten ze niet en zijn ze niet geleidend bij blikseminslag of storingen in de voeding. De installatie is eenvoudig, en het composiet materiaal gaat vele malen langer meer dan lichtmasten in staal of aluminium.

Lichtmasten in kleur of custom made in speciaal design

Onze lichtmasten zijn leverbaar in vier verschillende standaard kleuren (zwart, zilvergrijs, antracietgrijs en verkeersblauw), maar kunnen in elke gewenste kleur of patroon worden geleverd zodat ze perfect aansluiten op de omgeving waarin ze komen te staan. Door de UV-gestabiliseerde gelcoat is de verkleuring minimaal. Anders gezegd zijn onze lichtmasten niet alleen aantrekkelijk om te zien, maar vergroten ze daadwerkelijk de veiligheid in de publieke omgeving en vormen een veel kleinere belasting op het milieu.

Milieuvriendelijker lichtmasten

Eén van de belangrijke voordelen van het productieproces van de Formenta Streetmast™ is dat er geen watervervuiling plaatsvindt, in tegenstelling tot lichtmasten die van aluminium of staal gemaakt zijn. Het geringe gewicht van de lichtmast in verhouding tot het volume is een voordeel bij het transport en de installatie. Bovendien vergt de productie van glasvezelversterkte producten slechts een fractie van de energie die nodig is om aluminium of staal te produceren. Formenta’s energiebronnen bij de productie van de Streetmast™ bestaan uit wind- en hydrodynamische installaties. Lees meer over onze milieubeleid hier.

Het plaatsen van een lichtmast

Het plaatsen van een lichtmast kan op diverse manieren variërend van prefab betonfundamenten tot stalen ankers die tijdens productie in de mast worden aangebracht en waarmee de mast aan de ondergrond kan worden gebout. Het service-luik kan worden

We gebruiken cookies om deze website optimaal te laten functioneren en analyseren surfgedrag. Als u onze site gebruikt dan accepteert u onze privacy policy.